2013. augusztus 02. 07:00 - getcaptured

Animált főzőtanfolyam

A mexikói származású előétel, a Guacamole hozzávalói: 2 érett avokádó, 1 vöröshagyma...várjunk nem, ez nem az amiről írni akarok, illetve csak részben. A friss guacamole hozzávalóit és annak elkészítését gondolta kicsit újra PES, anyakönyvi nevén Adam Pesapane amerikai rendező és animátor.fresh-guacamole-animation.jpg

Mondhatjuk, hogy 2001-ben indult pályája egy rövidfilmmel, melynek "Roof sex" volt a címe, és ahogy abból következtetni lehet, egy háztetőn zajló erotikus jelenetről szól. Azóta számos kifilm hagyta el egyszemélyes gyárát, és 2008-ban a "Western Spaghetti"-vel, mely a TIME magazin címlapkára juttatta PES-t és az alkotását, és vírusvideóként terjedt a különféle videómegosztókon.

Legújabb kapura lövésével, mely a 2008-as sikerfilm amolyan folytatása, szintén betalált, melyben a guacamole készítést mutatja be nem mindennapi hozzávalókkal és gyönyörű ún. stop motion animációk segítségével. A stop motion annyit jelent, hogy képkockánként beállított mozgókép, azaz nem egy megrendezett, folyamatos jelenetet látunk, hanem minden képkocka egy-egy kép és ezek vannak összerakva, mely adja a folyamatosságot. 

A kisfilmet Oszkár díjra is jelölték, mellyel bekerült a leg-ek közé, ugyanis a legrövidebb film, melyet ilyen díjra jelöltek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr495361505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása