2013. augusztus 26. 07:00 - getcaptured

Animált múmiakaland

Egyszer volt, hol nem volt, időszámításunk előtt úgy 1300 környékén élt Akhenaten fáraó és hőn szeretett felesége, Nefertiti. Nagy gazdagság és tisztelet övezte az uralkodó párt, de az idő vasfogán ők sem tudtak kifogni. Ahogy akkoriban "szokás" volt, haláluk után mumifikálták és így helyezték örök nyugalomra az uralkodókat.

guillermo-garcia-carsi-nefertitis-hand.jpg

Nefertiti, az ókori egyiptomi királyné neve egyenlő volt a szépséggel, nevének jelentése: "a szépség megérkezett". Mellszobra egyébként az egyik legismertebb alkotás, melyet a berlini Neues Museum őriz.

guillermo-garcia-carsi-nefertitis-hand-3.jpg

Guillermo García Carsí, a madridi rendező és animáció készítő mester egy rövid kisfilm erejéig bevonja az ősi királynét, Nefertitit, vagyis egy darabját, leginkább a mumifikálódott és bepólyázott kezét a produkciójába, hogy a papagáj és a kutya véletlenül éltre kelthesse a múmiát. Ne is fűzzük tovább, inkább nézzük meg együtt ezt a kis poénlöketet.

 

Címkék: vicces animált
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr435360115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása