2013. szeptember 02. 06:59 - getcaptured

Étvágygerjesztő tájképek

A Londonban tevékenykedő Carl Warner egy napon épp a piacon járt, és élelmiszert készült vásárolni a vasárnapi ebédhez, mikor látomása támadt a mindenféle földi jóval "borított" piac láttán. Olyasvalamit álmodott meg, mely nagyban újraformálja a tájkép fotózás művészetét és egy teljesen más megvilágításba helyezi azt. Hogy hogy jön össze a piac/étel/tájkép kombó, azt mindjárt megtudjátok.

foodscapes-carl-warner-2-1-2.jpg

A liverpooli születésű tehetség már gyermekként is elég sajátos fantáziával volt megáldva, és tudatosan igyekezett építeni adottságaira. A 80-as évek közepétől karrierje megindult és egy elismert reklám fotós, mindemellett kreatív szakember vállt belőle.

A piaci látomást követően Carl bevásárolt zöldségből, gyümölcsből, kenyérből, édességből és egyéb más élelmiszerekből, majd építeni kezdte a saját kis világát, Foodscapes fedőnév alatt. Olyan realisztikus és magával ragadó világot teremtett, pusztán élelmiszerek felhasználásával, amik láttán az ember elképedve csak nyel egyet és annyit mond: a mindenit, a másik, hogy némely kép amolyan Pavlovi reflexet vált ki, melytől akarva akaratlan étvágyat kap bárki és csak egy dolog jár az eszében: éhen halok. Mindenképp magával ragadó és egyedi alkotások az élelmiszer- építész/művész tárházából, az már más kérdés, hogy mennyire tartósak ezek a tájképek.

Erdők és hegyek, a Kínai Nagy Fal, hidak, kastély, csokoládé express és sorolhatnánk, de jobb ha megnézi mindenki mi az, amit Carl teremtett és megvalósított azóta már nemzetközi elismeréseket bezsebelt Foodscapes műveivel.foodscapes-carl-warner-2-17-1.jpgfoodscapes-carl-warner-2-17.jpgfoodscapes-carl-warner-2-18-1.jpgfoodscapes-carl-warner-2-18.jpgfoodscapes-carl-warner-2-2-1.jpgfoodscapes-carl-warner-2-2.jpgfoodscapes-carl-warner-2-19.jpgfoodscapes-carl-warner-2-22.jpgfoodscapes-carl-warner-2-23.jpgfoodscapes-carl-warner-2-20.jpgfoodscapes-carl-warner-2-15.jpgfoodscapes-carl-warner-2-13.jpgfoodscapes-carl-warner-2-14.jpgfoodscapes-carl-warner-2-9.jpgfoodscapes-carl-warner-2-12.jpgfoodscapes-carl-warner-2-11.jpgfoodscapes-carl-warner-2-10.jpgfoodscapes-carl-warner-2-8.jpgfoodscapes-carl-warner-2-6.jpgfoodscapes-carl-warner-2-5.jpgfoodscapes-carl-warner-2-3.jpgfoodscapes-carl-warner-2-7.jpgfoodscapes-carl-warner-2-4.jpgfoodscapes-carl-warner-2-1.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr915488037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2013.09.02. 15:28:43

A lilakáposztás tenger és a felvágottas nagyon ütős.
süti beállítások módosítása