2013. február 19. 08:00 - getcaptured

Metropolisz undor?Off Road!

Megoszlik a vélemény idehaza az off road motorokat természetben használókról, mindenki körében.A vadászok azt az igét hirdetik, hogy ártalmas a vadállományra a motorok által kibocsájtott hang és persze a káros anyag, melyek visszavetik, de leginkább elijeszti az élőlényeket. Azért gondoljunk csak bele ők mit is tesznek a vadakkal...nem éppen ijesztgetési céllal veszik célkeresztbe őket. Félreértés ne essék, nyilván az ő munkájuknak is megvan a tisztes oka, nem kétlem, mindkét fél részéről van pro-kontra, véleményem szerint a "normális" motoros van annyira intelligens, hogy nem rondít bele egy traktorok/terepjárók által feltúrt útba jobban ,mint az amúgy is szét van túrva.

motocross-helmet_1920x1200.jpg

De térjünk csak vissza az Off Road-hoz. Aki tapasztalta már milyen érzés egy 2-4 ütemű, bütykös gumival felvértezett, 50-60LE-s kétkerekűvel keresztülvágtatni a felázott autónyomok barázdáin, miközben nyit a power szelep és le akar szakítani a motorról, vagy éppen felkapaszkodni egy olyan hegyoldalba, aminek ha az alján felfelé nézünk, kezd nyikorogni a csigolyánk a nyak felső részénél, nem beszélve arról a küzdelemről, ami folyamatosan jelen van gép és ember között, aki pedig nem tudja milyen, annak ajánlom a kipróbálását mielőbb vagy minimum látogasson ki egy enduro versenyre, olyanra például mint a híres Red Bull Romaniacs, mely a sportot a legkeményebb oldaláról hivatott bemutatni. A  Red Bulltól már megszokhattuk, hogy amire ráteszik a kezüket, arannyá válik, nincs ez másképp itt sem.

d_7780_800_600_90.jpg

A rendezvényt egy világ- és Európa bajnok snowboardos, Martin Freinademetz indította útjának még 2004-ben. Ami említésre méltó, hogy Martin mester a Kárpátok vonulatait saját motorján járta be, jobban ismeri bárkinél a terep adottságait, melyet fel is használt a verseny szervezéséhez, többek között ezzel nyújt felejthetetlen 5 napig tartó élményt és nem kis kihívást a világ motorosainak. Akit érdekel és teheti, menjen el 2013 július 2-6-ig a Sibiu (Szeben) körzetében tartott viadalra.

 

Címkék: motor
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr975063721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása