2013. március 04. 07:00 - getcaptured

Elnyelnek a hullámok

A vízfelszín felett fújó szelek látszólagos mozgást keltenek a vízben, azonban ez a mozgás csupán körkörös és függőleges, melynek során a vízrészecskék egymásnak adják át az energiát... ez lenne a tudományos magyarázata a hullámzásnak.

Földünk felszínének alakulásában jelentős szerepet kapott a víz, melynek ereje határtalan, tud lenni gyógyító, pusztító, egyes kultúrákban pedig a lélek vándorlásához hasonlítják például a víz párolgását és nem utolsó sorban életünk alapját jelenti.

Gondolom sokan ültek már ki vízpartra és mélyedtek bele annak fodrozó hullámaiba, de valószínűleg kevesen látták úgy ahogy azt Mark Tipple, egy ausztrál fotós mutatja meg. 

Az Underwater Project-ben vezető fotósként igyekszik bemutatni Ausztrália és az óceán kapcsolatát teljesen egyedülálló módon. Munkái megjelentek már a NatGeo-n, a Discovery-n és számos más helyen.

Nézzük meg Mark hogy mutatja be saját szemszögéből a hullámok szépségét

Mark Tipple13.jpg

Mark Tipple9.jpgMark Tipple17.jpgMark Tipple14.jpgMark Tipple10.jpgMark Tipple16.jpgMark Tipple11.jpgMark Tipple7.jpgMark Tipple18.jpgMark Tipple8.jpgMark Tipple15.jpgMark Tipple6.jpgMark Tipple12.jpgMark Tipple4.jpgMark Tipple3.jpgMark Tipple2.jpgMark Tipple1.jpgMark Tipple5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr325105953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása