2013. május 10. 07:00 - getcaptured

Animált klímaváltozás

Biztos vagyok benne, hogy mindenki szereti a jó időt és a kellemes meleget és emellett hallott már a klímaváltozásról is, vagy ismertebb nevén a globális felmelegedésről, mely bolygónk egyik legégetőbb problémája.

Sajnálatos módon a legfőbb oka mindennek a negatív változásnak maga az ember és az általa végzett, esetenként természetet károsító, mérgező tevékenységek.

global-warming-is-good.jpg

Tudósok és kutatók százai foglalkoznak a témával és vészjósló következményekre hívják fel a figyelmet, ha nem változtatunk. Néhány évtized múlva a Föld átlaghőmérséklete akár 5-6 fokkal is emelkedhet, mely dominóként vonzza maga után a negatív hatásokat, mint az árvizek, hurrikánok, egyéb katasztrófát előidéző természeti jelenségek, egyes fajok kipusztulása, lakóterületek elnéptelenedése és az egyik éltető elemünk, a víz elsavasodása, többek között. Sok furcsa változást tapasztalhatunk manapság is az éghajlatunkban, vegyük például az évszakok, az átmenetek eltűnését: tegnap még tél, ma meg 20 fokos nyár. 

Global-Warming.jpg

Animált szériánk mostani tagjaként egy igen rövid, de annál tartalmasabb kisfilmet hoztunk nektek, a Quercus-t, a Portugals Association for the Conservation Nature kisfilmjét, mely 1 percben mutatja be ezt a rémisztő jövőképet, és hívja fel a figyelmet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr225280573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása