2013. május 21. 07:00 - getcaptured

Animált vírusok

Egy újabb érdekes résszel bővül mini sorozatunk az animált világból, a sorba most egy, az orvoslás birodalmából származó animációt hoztunk nektek.

Rengeteg okra vezethetők vissza a betegségek, a keleti kultúrák szerint csak kis részben okozzák ezt vírusok és baktériumok, ellenben a nyugati orvoslással, melyeknél az első helyen áll mindkét kórokozó. 

virus.jpg

A vírusokat valahol a harmincas évektől kezdve vizsgálták, és jutottak egyre közelebb azok megértéséhez, manapság már rengeteg információnk van róluk és az ellenük való védekezésről is.

David Bolinsky, és csapata az XVIVO-nál úgy döntöttek megmutatják mi történik, mikor megfertőz valakit egy vírus, hogyan terjed el a szervezetben, az immunrendszerünk hogyan reagál ezekre.

Érdekesség, hogy a színeket a különböző sejtekhez a dizájnerek adták hozzá, mivel a való életben olyannyira aprók, hogy szinte színtelenek.  A videót egy kutató intézetnek, a Zirus-nak készítették, hogy bemutassák mi történik ha tüsszent valaki és a vírus hogyan fertőzi meg a másik ember szervezetét.  

virus2.jpg

Nagy vonalakban: teljesen megbolondulnak a szervezet saját sejtjei és másolni kezdik a vírust, minek következtében az teljesen szétterjed a szervezetben, ahogy osztódik. Azt is elmondják például miért érdemes a kilábalás után még pár napig pihenni és ezzel óvni a "harcban" elfáradt immunrendszert,  de úgy gondoljuk érdekesebb lesz ezt a videón megnézni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr995228127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása