2013. július 26. 07:00 - getcaptured

A folyékony művészet művészete

Egy korábbi cikkünkben bemutattunk néhány fotót a varázslatos makró világról, de tovább haladva a makró vonalán utunkba akadt egy igazán magával ragadó változata, a "liquid art'" fotózás. Lényege, hogy egy erre alkalmas, igen "finom" fényképek készítésére alkalmas nagy zársebességű fotómasinával egy vagy több éppen lecseppenő folyadékot, annak mozgását fényképezi a fotós, illetve ezekből különféle alakokat formálnak különféle elemekkel, a színes folyadékok használatával pedig üdévé és varázslatossá teszik a látványt.39.jpg

A liquid art fotózás során egy teljesen új világ tárul az ember szeme elé, a cseppek a maguk egyszerűségében gyönyörködtetnek, persze az időzítés egy igen lényeges eleme a folyamatnak. Az így készült képek szinte megmozdulnak, energiával telik, annak ellenére, hogy csak fotók.

A formák, melyek a "placcsanás" pillanatában jelennek meg, szabad szemmel szinte alig kivehetők, de köszönhetően ennek a technikának megjeleníthetők és kétségtelen, hogy lehengerlő hatást keltenek. Manapság sokrétű az ilyen technikával készült fotók felhasználása, találkozhatunk vele akár reklám plakátokon, filmekben azaz egy kiváló marketing eszköz, mely gyakorlatilag azonnal megragadja a figyelmet.


40.jpg32.jpg8.jpg33.jpg6.jpg2.jpg29.jpg35.jpg28.jpg19.jpg41.jpg23.jpg21.jpg3.jpg34.jpg1.jpg7.jpg20.jpg36.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr865360036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása