2013. február 26. 08:00 - getcaptured

Tehetséges hajléktalan

Tehetségkutató show műsorokból nincs hiány az országban, de azért egy minőségi, igazi élményt nyújtó műsorhoz nem utolsó dolog olyan fellépőket, előadókat felhajtani, akik hatással vannak a nézőkre. 

Kicsit Ázsia felé fordulva, pontosabban Dél Korea felé, felfigyelhettünk valami úton módon, ha más nem közösségi videó megosztó portálokon keresztül, a Korea's Got Talent show-ra és az ott fellépő Choi Sung-Bongra.

choi.jpg

Ez a név most azok számára, akik nem hallottak még róla, bizonyára egy a sok nehezen megjegyezhető, kicsit vicces keleti név közül, azonban tudni kell valamit erről a srácról és az előéletéről.

Choi, bár ő inkább szereti, ha Ji-Sungnak hívják, árvaházban töltötte életét egészen 3 éves korától, mikor is 5 évesen úgy döntött elege van az ottani vendégszeretetből, és életét az utcán folytatta.

Mit tud csinálni egy 5 éves az utcán?Minden munkát elvállal ami szembe jön, hisz az életben maradás a tét, így árult újságot, tejet, csak hogy életben maradjon, aludt lépcsőházakban, utcán, mikor is szembejött a fiúval az a személy, aki kiragadta emberségével ebből a világból és támogatta őt abban, hogy alapvető műveltséget szerezzen. 

Ji Sung keményen dolgozott, hogy finanszírozni tudja tanulmányait, azonban dolgozni reggeltől estig és tanulni egyszerre szinte lehetetlen, így egyre többször maradt ki az iskolából, és végül anyagi okok miatt abba kellett hagynia tanulmányait.

14 évesen, mikor egy night club előtt árulta a rágót, egy énekes előadására lett figyelmes, akinek hangja annyira magával ragadta, hogy az életét ezentúl nagy mértékben az éneklés határozta meg.

Sikerült tanárt találnia, aki foglalkozott vele, teljesen ingyen és végül Ji Sung 16 évesen ismét bejutott a művészeti suliba, de énekesi tehetségét valójában magának köszönheti, ugyanis autodidakta módon szívta magába az ezzel kapcsolatos tudást.

Ez az árva, hánytatott sorsú fiú, mondhatjuk nyugodtan, emberfeletti küzdelmek árán, eljutott oda is, hogy pl 2012-ben a londoni olimpiai játékokon elénekelhette a koreai himnuszt.

Szereplését a koreai tehetség kutató versenyen, a kicsit lentebb található videóban nézhetjük végig, nekünk futkározott a hideg a hátunkon (szigorúan jó értelemben) mikor hallgattuk őt. Bár "csak" második helyezett lett a versenyen (ezek után motoszkál a kérdés: ki lett az első?) azt hiszem bátran mondhatom, a közönségnél, ahogyan nálunk is, első helyre lopta be magát.

Címkék: magával ragad
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr195060973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása