2013. március 29. 07:05 - getcaptured

Először szabadon

Reggel felkelünk, elvégezzük kis-nagy dolgainkat, bemegyünk a fürdőbe, beállunk a zuhany alá, tusfürdővel és egyéb tisztálkodási szerekkel bekenjük magunkat, letusolunk, majd tisztán kilépünk, megtörölközünk, felvesszük a mosógépben kimosott tiszta ruhánkat, fújunk magunkra a finom illatot és frissességet biztosító parfümünkből, vagy épp egy izzadásgátló dezodort kenünk magunkra, de mindeközben eszünkbe jut e akár egyszer is, hogyan is kerültek hozzánk azok a termékek, amiket jól bevált rutinnal használunk fel mindennapjaink során?

11_2.jpg

Nem újdonság, de a tisztálkodási, gyógyszerészeti illetve luxuscikkek kifejlesztésénél sok esetben állatkísérletek/tesztek során jutnak eredményre a gyártók. Előfordul olyan tesztelés is, melynek során az állatok maradandó olykor halálos kimenetelű fertőzéseket, betegségeket kapnak a leendő árúcikkek tesztelésekor, de van néhány laboratórium, ahol igyekeznek a lehető legbarátibb módon bánni az állatokkal. Azt hozzáteszem, nem kevés fenntartásunk van ezekkel szemben is, melyről szintén hasonlóan vélekedett Shannon Keith, a Beagle Freedom Projekt egyik alapító tagja.

1_5.jpg

A kutyakísérletekre leggyakrabban használt, mivel az egyik legbarátságosabb, legszelídebb, és nem túl nagytestű, a Beagle kutyus. A kísérleteket végző laborok egyike-másika lehetővé teszi, hogy a kísérlet után a már "feleslegessé" vállt kutyusokat örökbe fogadhassák. Shannonék úgy döntöttek 2010 decemberében, hogy kooperálva bizonyos állatkísérleteket végző egységekkel, segítenek a már tovább nem szükséges állatoknak otthont találni és megmentik őket szörnyű sorsukból.

Tudni kell, hogy ezek az állatok soha életükben nem látták a napfényt, nem érintette pici lábuk a földet vagy épp a puha, zöld füvet, nem tanította őket senki semmire, egyszerűen egy kalitkában születtek, nőttek fel és közben mindenféle fura dolgokat műveltek velük embertársaink. Nem hangzik túl szívderítően, igaz?

Ezekből adódóan az örökbefogadásuk is kellő felelősségtudatban kell, hogy történjen, de ha megnézzük az alább található videókat, meglátjuk, hogy a kezdeti nehézségek ellenére hamar családtaggá válhatnak a kis négylábú kísérleti nyulak.

Címkék: magával ragad
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr435121008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása