2013. május 08. 07:00 - getcaptured

A kompresszorod úgyis jobban szív...

Gondolom legtöbben ismeritek a cikk címét adó idézet eredetét, ha mégsem, tessék hamar felzárkózni.

Az autós világban gyakran használt teljesítménynövelő "berendezés" a kompresszor, régebbi nevén gázsűrítő. Hogy mi is ez pontosan, arról lehetne külön cikkben hosszasan tárgyalni, röviden a levegőt/gázt sűrítő, ezáltal nagy nyomást előállító szerkezet, mely aztán ad pár kellemes ménest négy kerekű barátunknak. Akinek pedig nem elég ez a magyarázat, az bátran olvasson utána részletesen itt például.

A kompresszorok piacán kiemelkedő fejlesztő és gyártó, amerikai tuning cég a Kenne Bell.

kenne bell2.jpg

Munkásságukat valamikor az 1968-as alapítást követően kezdték el Jim Bell vezetése alatt és váltak azóta a szegmens egyik meghatározó alakjává. Olyan neves céges, mint a Shelby, a Mustangok és Fordok egyik tuning bölcsője,  a Dodge, a híres Viper autók gyártója és számos más amerikai izomautó gyártó állandó ellátója lettek.

Autóik eleinte az NHRA drag racing futamok jeles indulói és rekord tartói voltak, és nyilván mai napig is részt vesznek ezeken a versenyeken.

kennebell.jpg

Mivel tengerentúli cégről van szó, nagy valószínűséggel itthon viszonylag kevesen ismerik, leginkább a Syntech Motors foglalkozik a konkrét márkával és szállít Kenne Bell márkájú kompresszorokat (is).

Azt hozzá kell tegyem, nem egy olcsó mulatság egy ilyen kit és annak felszerelése/belövése, azonban jelen cikk nem hivatott anyagi oldalról megvizsgálni a dolgot, inkább nézzük mit is művel ez a kit például egy Mustang Cobra autóval, ami magában is brutális menetteljesítménnyel rendelkezik.

FIGYELEM!!!A videóban látott/hallott elemek kihatással lehetnek a forgalomban résztvevők vezetési képességeire. Csak ésszel az utcákon!

Címkék: verseny autó
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr815059982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása