2013. május 15. 07:00 - getcaptured

Az élet küzdelmek sorozata

Egy olyan témában írok nektek, ami megrázó és felkavaró lehet, de nem fordíthatjuk el a fejünket, csak azért mert ilyet vált ki.

Az életben előforduló számos betegség gyakran megnehezíti, vagy sajnálatos esetben el lehetetleníti egyesek érvényesülését, egyáltalán azt, hogy teljes életet élhessen,  egy ilyen közülük a Down szindróma.

Down-Syndrome-Child-2.jpg

Egy veleszületett betegség, genetikai mutáció, ami kromoszóma szinten jelenik meg és jár szomorú fizikai és szellemi visszamaradottságot okozó következményekkel. Aki ezek után is képes tovább olvasni, annak elárulom mi célja ennek a cikknek.

Valójában több dolog, de ezt a kettőt emelem ki:

az egyik, hogy a tudás nem fáj, attól, hogy tudunk róla, ismerjük, (ezáltal elképzelhető, hogy megfelelően tudunk reagálni bizonyos szituációkban) csak javunkra válhat a másik pedig, hogy lássuk, van szépség is a "szomorú helyzetek" mögött

down-syndrome-cute-boy-halloween.jpg

A betegséget és az azzal való "együttélést" egy kedves, de nagyon szívszorító videón keresztül mutatom be nektek, aminek rövid története a következő:

Ana, a büszke mama éppen kisfiát Hernan-t, kutyájukat, Himalaya-t és közös "játékukat" filmezte, mikor történt a következő eset valahol Argentinában. A kutyus egy váratlan pillanatban a kislány vállára tette a kezét, mintha képzeletben azt mondaná: "Ne aggódj, minden rendben lesz". Az egész videó és ez a pillanat dominóként indítja meg az ember érzéseit, és azt hiszem nem vagyok vele egyedül, de megkönnyeztem a videót.

Ezek azok a pillanatok, és nyilván nem csak ezek, amikor kicsit elgondolkodik az ember arról, hogy az élet ajándék, és, hogy egy állat szemében (és reményeink szerint minden ember szemében is) a fogyatékos emberek is ugyanolyan értékes emberek, mint akármelyikünk a világon.

Sokféle magyarázatot lehetne a videóhoz fűzni, ki-ki szakmai, mások egyéb szempontok szerint vélekednek róla, mi azt mondjuk egyszerűen: megható.

Címkék: magával ragad
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr765060405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MakoG 2013.05.16. 16:05:13

Amerikában esett meg nemrég a következő történet, ami szintén nagyon megható, és a példaértékű emberi hozzáállást is jól illusztrálja:

A Down-kórban szenvedő Teddy Kremer a Cincinnati Reds baseballcsapatának ütőszedő fiújaként szerepelt egy mérkőzésen, amikor azt mondta kedvenc játékosának, Todd Fraziernek: "Üss nekem egy hazafutást, haver, szeretlek." Frazier erre azt válaszolta: "Én is szeretlek, ütök neked egyet."

A történet befejezését itt lehet megnézni, Teddy a videón "BB" feliratú mezben látható.
cincinnati.reds.mlb.com/news/article.jsp?ymd=20130419&content_id=45224372&c_id=cin
süti beállítások módosítása