2013. június 26. 07:00 - getcaptured

A harc kultusza

Aki gyerek korában kis időt is töltött videójátékokkal, esetleg zsebpénzét játéktermek rendszertelen/rendszeres "látogatásával" költötte, bizonyára találkozott már azzal a Midway cég által piacra dobott verekedős játékkal, amit Mortal Kombat-nak hívnak.

Mára már egy külön mítoszvilág fejlődött a játék köré, és nem kevés fanatikust vonultat fel világszerte. A legtöbb platformra elérhetővé tették ,és annyi része, melléktörténete látott napvilágot, hogy ember/fanatikus legyen a talpán aki fejből tudja ki kivel van és mi a történet szála. 

IMG_315111.jpg

A játék első része 1992-ben kezdett terjedni a játéktermekben, legnagyobb "varázsát" az első részben bemutatott "kombó" mozdulatok (ütések-rúgások sorozata) és az egyes küzdelmek végét megkoronázó, véres, később vicces (Babality, Friendship) kivégzések adták és adják a mai napig. Nem titok, hogy az akkoriban sikeres Street Fighter cimű verekedős játékot taszította feneketlen mélységekbe és kezdte gyűjteni a rajongókat.

A játékból azóta készült két egész estés film adaptáció, ami nem is lett rossz, de azért valljuk be, messze áll attól, amire egy igazi fanatikus számított.

5806057729_17de41113b_z.jpg

Van azonban ezen kerek világon valaki, név szerint Kevin Tancharoen, aki fejébe vette, hogy életre kelti a Mortal Kombat világát saját szemszögéből, ezért készített egy amolyan "bemutatkozó" filmet a film studióknak (konkrétan a WB-nek), lássák mire is számítsanak, ha nekiadják a filmkészítés jogát.

A film stúdió válaszára várva azonban Kevin mester nem tétlenkedett, össze is ütött egy 9 részből álló mini websorozatot, a Mortal Kombat Legacy-t, melyet nagy lelkesedéssel fogadott a rajongótábor.

mortal_combat_01.jpg

Az egyes részekben megismerhetjük a Mortal Kombat tornán részt vevők életútját, azt, milyen események lánca kényszeríti, juttatja el őket a viadalra.

Nézzük meg Kevin Tancharoen bemutatkozó filmjét, mely a maga 8 percében is zseniális alkotás

Címkék: magával ragad
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr425060954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása