2013. július 15. 07:00 - getcaptured

Animált jövőkép kicsit másképp

Lassan már megszokott animált sorozatunk újabb taggal bővül a mai napon. Ahogy egy korábbi cikkünkben is, most ismételten egy képzeletbeli jövőbe invitállak titeket, ahol az emberiség fennmaradását szolgáló ökoszisztéma teljesen kihalt, ezzel pedig az emberiség sorsa megpecsételődött, a legfőbb feladat annak újraélesztése.

rosa-poster_jesus_orellana_.jpg

Jesús Orellana, a spanyol autodidakta soha életében nem járt filmes iskolába, vagy ahol a filmkészítés, animáció kreálás csínyját-bínját el lehet sajátítani. Legfőbb vágya volt, hogy filmet készíthessen, azonban korlátozott anyagi lehetőségei ezt megakadályozták. Álmait mégsem adta fel, messziről közelítette meg a CGI/animáció világát, a 2D és rajzok világából küzdötte fel magát a 3D animációk magával ragadó szintjére és elkészítette a Rosa névre hallgató rövid filmet egy apokaliptikus jövőről, mely aztán futótűzként terjedt a legnagyobb nemzetközi film fesztiválokon és munkájára a filmstúdiók igen hamar felfigyeltek .

corto-rosa.jpg

Rosa nevű alkotása első nekifutásra lehet, hogy csak egy szimpla "live-action" animációnak tűnik, azonban ennél jóval súlyosabb üzenete van és az sem elhanyagolandó, hogy alig egy év alatt, mindenféle támogatás nélkül készítette el azt spanyol filmkészítő kisiparosunk. Mielőtt azonban a mennyekig emelnénk Jesúst, essen néhány szó a fimről.

307828_225301824191691_150735081648366_560096_417871140_n.jpg

Rosa, a Kernel project Cyborg-ja on-line állapotba kerül, mivel az emberiség reménye benne van, hogy az elpusztult természetet újra életre keltse. A Cyborgnak hamar rá kell döbbennie, nem ő az egyetlen tevékenykedő robot a világban. Kezdetét veszi a menekülés és a harc, hogy Rosa végül teljesítse küldetését, de ezt a részt nem fejtem ki bővebben.

ROSA_CHARACTER_POSTER_B.jpg

A rövidfilm, és az abban foglalt fantáziavilág annyira megfogta a 20th Century Fox-ot, hogy egy egész estés filmet készítenek belőle valamikor a nem túl távoli jövőben, Jesús rendezésében. Izgatottan várjuk mi sül ki a 20th konyhájában az egészből.

Addig is itt ez az alig 9 perces rövid film, Jesús jövőbeli víziójáról

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr395280525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása