2013. július 17. 07:00 - getcaptured

Az ember legjobb barátja

A világ minden táján ismerik és szeretik, van aki feltétlen hűségéért, van aki tulajdonságaiért vagy épp azért, mert segít és mellettünk van, de egy közös elmondható minden esetben, ő az ember legjobb barátja.

Mutyur.jpg

Mütyür

Igen, sokan kitalálhatták, a kutyáról van szó, erről a háziasított, ragadozó, szürke farkasról, illetve helyesebben annak alfajáról, aki hozzávetőlegesen a kőkorszak óta jelen van az ember életében, mivel sok egyéb tulajdonsága mellett mindenkinél előbb jelezte a veszélyt. Ezen tulajdonsága miatt elsősorban házőrzésre használta az ember, de ezen felül másféle szövetség is köttetett kutya és ember között az évszázadok alatt. Földrészenként, kultúránként eltérő lehet ez a kapcsolat, van ahol kimondottan csak háziállat, van ahol "munkaeszköz" vagy épp szolgálatot teljesítő "alkalmazott", de a legtöbb helyen megbecsült családtag.

Sokan hallottak már a kutyahűségről, nos ennek eredete a kutyák falkaviselkedéséig vezethető vissza, ahol is egy falkavezért követett, így egy családban a tagokat, jó esetben persze, falkavezérnek vagy feljebb valónak tekinti, akinek megvédése az ő feladata.

Álljon itt néhány gyönyörű kép a tisztelet jegyében kis kedvenceink irányába, mert nekik nem számít a hova tartozás, a vagyon, ők tényleg az ember legjobb barátja.

11.jpgdalmata.jpg6.jpg12.jpg4.jpg13.jpg8.jpg14.jpg10.jpg15.jpg5.jpg1.jpg7.jpg2.jpg9.jpg3.jpg18.jpg16.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr115405678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.17. 19:46:23

Az ember legjobb barátja a nő. Aztán jön a kutya.

borzimorzi 2013.07.17. 21:50:08

Az uccsó messze a legjobb!
Mint fotó is, mint kutya is...
Üdv:
b

ccvv 2013.07.17. 22:06:43

De mért van a két kutya között lézerkard? :D :D :D
süti beállítások módosítása