2013. március 13. 07:00 - getcaptured

Metropolis undor?Off road - újratöltve

Bűzös, szmogos, dugós, idióta sofőrökkel teli, olyan aszfaltos utak, mint egy önfeledt szőnyegbombázás után... igen ez a városi autós/motoros élményekre jellemző tulajdonságok pár darabkája és ebből gyakran szabadulni akar az ember. Ilyenkor veszi célkeresztbe az évszakhoz igazodva a kirándulást, téli sportokat, autókázást vidékre vagy épp a motorozást.

1_3.jpg

 

Korábbi cikkünkben írtunk nektek a Red Bull Romaniacs versenyről, és arról, milyen érzés kiszabadulni kicsit az eső áztatta, erdőkkel, mezőkkel körbevett földutakra. Nos a minap néhány barátommal ki is mentünk kicsit talajvizsgálatra, két keréken... a krossz pálya nagy élmény volt, azonban az erdős részek még mocskosul fagyosak és olyan a talaj, mintha tömény májkrémben menne az ember. Ettől függetlenül, ahogy mindig, fülig érő mosollyal és hulla fáradtan jöttünk meg a kora délutáni órákban a dagonyázásból. 

3_4.jpg

De nem is ez itt most a lényeg, hanem az az eredetileg Rhode Island-en tartott verseny, nevezetesen az X-games, mely olyan sportágakat hivatott összefogni, mint a gördeszka (a sokak által ismert és legendás Tony Hawk is folyamatos szereplője), snowboard (Shaun White vadállat mutatványaival), szörf, sí, bmx és számunkra nagyon kedves rally/motokrossz (Travis Pastrana, Mike Metzger, Ricky Carmichael és hasonló nagy, motokosszban költő figurák részvételével).

5_2.jpg

A rendezvényből készült egyébként többféle platformra kiadott játék is, így aki nem teheti meg, hogy részt vegyen nézőként/indulóként, annak megadatik a "fotelből élménykedés" versenyzőként, bár ez csak tüneti kezelésnek jó úgy hisszük.

2_4.jpg

Visszakanyarodva az X-games rendezvényhez, idén január utolsó hetében, egy hosszú hétvége során már le is mentek az Aspen-ben rendezett Winter X-Games versenyek snowboard és sí versenyszámokban.

ASPEN, COLO JANUÁR 24-27
TIGNES, FRANCE MÁRCIUS 20-22
FOZ DO IGUAÇU, BRAZIL ÁPRILIS 18-21
BARCELONA, SPAIN MÁJUS 16-19
MUNICH, GERMANY JÚNIUS 27-30
LOS ANGELES, CALIFORNIA AUGUSZTUS 1-4

 

A 2013-as évre vonatkozó versenyek helyszínét valamint dátumát a bal oldali táblázatból tudhatjuk meg.

 

 

Volt már valakinek lehetősége elmenni egy ilyenre?Ha igen, ne legyen rest megosztani velünk az élményt.

Nézzünk meg pár válogatás videót, hogy legalább vizuálisan lássuk miről is papoltunk fentebb néhány sorban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://getcaptured.blog.hu/api/trackback/id/tr525115841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása